Vikten av att faktiskt använda det bästa sparkontot för att spara pengar

Reporäntan behålls på den rekordlåga nivån och det verkar inte bli någon förändring inom en snar framtid. Tvärtom så verkar det istället vara som så att det i framtiden inte kommer bli några räntehöjningar alls då marknaden fortfarande inte har anpassat sig till situationen som finns i världen.

Därför så är det viktigt för en vanlig sparare att se över sitt eget sparande. Att inte använda sig av storbankernas sparkonton är A och O då detta inte leder till att en sparare faktiskt sparar pengar. Om man använder sig av ett vanligt sparkonto hos SEB, Nordea, Swedbank eller Handelsbanken så kommer man på grund av inflationen att förlora pengar.

Du kan läsa mer om inflationen här:

Vad är inflation

Bästa sparkontot – vad innebär det

Att inte använda sig av det bästa sparkontot är något som i längden kommer att kosta den som sparar en stor del av den möjliga avkastningen som det kapitalet kan ge. Sparkapitalet ska vara både säkert och dessutom ge en avkastning i form av ränteinkomster. Något som man inte kan förvänta sig då situationen snarare ser ut som så att man inte får en enda krona från sitt sparande. Det var nog inte vad de flesta tänkt sig.

Därför skriver vi på Bästasparkontot.com den här lilla artikeln då vi vill få fler människor att inse att de måste se över sitt sparande. Det betyder inte att vi har alla svar och vi kan självklart ha missat flera alternativa spar sätt men vi anser ändå att vi erbjuder våra besökare en bra översikt över de val som finns.

För om man använder sig av ett sparkonto hos någon av storbankerna så får man i princip nästan 0 % i ränta. Det kan vara några promille hit eller dit som skiljer men i praktiken så är det inte mycket pengar man tjänar på att ha ett sådant konto. Använder man sig istället av 4Spar som vi rekommenderar så kommer man att få en ränta på 10 % om man väljer rätt konto.

Nackdelen som finns med 4Spar är att sparkontot inte omfattas av insättningsgarantin och att man inte får ha mer än 50 000 kr på sitt sparkonto. Däremot så är företaget bakom 4Spar ett av Sveriges största snabblån företag och som dessutom är verksamma i flera länder i Europa.

Förlusten med att inte se över sitt sparande

Om man som sagt inte ser över sitt sparande så kan det innebära en förlust i avkastning på sitt sparkapital på över 9 %. Väljer man rätt sparkonto och det kontot vi anser är det bästa sparkontot är det från 4Spar så kan man få en mycket större avkastning på de pengar man faktiskt lägger undan.

För att spara pengar utan att det innebär att man tjänar pengar på detta är inte något som någon vill göra. Så vi på Bästasparkontot.com anser att det är dags att du som läser den här artikeln läser igenom våra rekommendationer och även ser till att inse att det finns stora skillnader i ränta.

Skillnader som kan innebära en extra utlandsresa varje år om man väljer det bästa sparkontot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *