Reporäntan håller samma låga nivå

Riksbanken gick ut med information om att reporäntan ligger kvar på den rekordlåga nivån som den har gjort den senaste tiden.  Reporäntan är faktiskt på minusnivåer och beskedet kom för ett kort tag sedan att reporäntan ligger kvar på den väldigt låga räntan av -0,5 %.

Det betyder att räntorna på sparkontona som storbankerna erbjuder inte kommer att stiga och det betyder även att man måste mer aktivt jämföra mellan de olika sparkonton som bankerna erbjuder.

För att hitta det bästa sparkontot, vilket är vårt uppdrag här på bästasparkontot.com så behöver man lämna tryggheten som man kanske känner och testa på de olika finansinstituten som finns. De erbjuder nämligen en betydligt högre ränta än vad några banker gör idag.

På det sättet kan du som sparare få en större utbetalning i slutet av året och även om inflationen i Sverige inte ligger på det mål som riksbanken satt så är den fortfarande högre än sparräntan du får av storbankerna.

Så det bästa sättet att så enkelt som möjligt hitta det bästa sparkontot så ska du helst besöka våra olika recensioner som vi har på sidan och på det sättet kan du enkelt börja spara på ett sådant sätt att du faktiskt tjänar på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *