Bästa sparkontot

Sparkonto

Bästa Sparkontot under 2016

Läs mer om 4Spar

Sidan bästasparkontot.com har funnits i snart 3 år och vårt mål är att fortsätta under flera år framöver och därför publicerar vi ständigt nytt innehåll och försöker att hela tiden lägga till fler banker och finansinstitut som erbjuder bra sparkonton med räntor som är bättre än vad storbankerna erbjuder sina sparkunder.

Därför lanserar vi som första artikel i vår blogg det bästa sparkontot under 2016 för att verkligen se till att våra besökare hittar det som de letar efter.

Vi har egentligen bara fyra sparkontot att välja mellan då det helt enkelt inte finns så många finansinstitut och banker som har räntor som är bättre än vad storbankerna erbjuder och det är egentligen väldigt enkelt att redan nu berätta vilket sparkonto som ger bäst ränta till sina sparkunder.

Bästa räntan

Det sparkonto där en sparare får bäst ränta är de som erbjuds av 4spar som har sparkonton med en årlig ränta om 10 %, något som ingen av storbankerna har varit nära sedan början av 90-talet. Det finns däremot två nackdelar med att använda sig av 4Spar och den ena är att finansinstitutet inte och deras sparkonton inte täcks av den statliga insättningsgarantin.  Det andra är att man maximalt får ha 50 000 kr på deras sparkonton då detta är reglerat och även med ränta på ränta effekten så får man aldrig ha mer än 50 000 kr totalt på deras sparkonton.

Vår slutsats

Trots att 4spar har sina nackdelar så är det ett multinationellt företag som ligger bakom 4spar och pengarna är så säkra som de kan vara med företag som Vivus och Onea i samma koncern. Nackdelen med en gräns på 50 000 kr är visserligen inte så rolig men då man fortfarande kan få en ränta på upp till 10 % så är 4spars sparkonton fortfarande de bästa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *