Bästa räntan – Hur hittar man den?

bästa räntan

Det blir svårare och svårare att hitta en ränta som är över 1 % och det kommer troligtvis inte bli enklare inom den närmaste framtiden. Styrräntan verkar inte höjas och just nu ligger den stabilt på minus och inga indikationer har framkommit som säger något annat än att den kommer stanna på minus ränta.

Det är därför vi lanserade sidan bästasparkontot.com, för att hjälpa vanliga människor att hitta sparkonton som man som sparare faktiskt tjänar på. Ett vanligt sparkonto hos en bank ger en lägre ränta än vad inflationen ligger på. Därför förlorar en vanlig sparare pengar varje år då räntan spararen får är lägre än vad inflationen stiger med.

Därför är det väldigt viktigt att en sparare väljer det bankkonto med den bästa räntan.

 

Bästa räntan vid skrivande stund

Det finansinstitut som erbjuder den bästa räntan vid skrivande stund är 4Spar som har en mängd olika sparkonton där man om man låser pengarna under en tid kan få upp till 10 % ränta på sina sparade pengar. Det är omkring 20 gånger bättre ränta än vad en sparare får hos sin vanliga bank.

4spar ger sina sparare möjligheten att låsa pengarna under olika tidsintervaller för att få så hög ränta som möjligt eller så kan man använda deras flexibla sparkonto och fortfarande få en hög avkastning.

Det finns tyvärr två nackdelar med 4Spar som kan få vanliga sparare att hålla sig undan. Det är tyvärr en felaktig reaktion.

Anledningarna är:

  • 4Spar omfattas inte av insättningsgarantin.
  • 4Spar tillåter enbart ett maxbelopp på 50 000 kr.

 

Vi går igenom detta nu direkt så att ni slipper göra ett felaktigt val:

4Spar omfattas visserligen inte av insättningsgarantin men ett av Europas största finansinstitut inom snabblån står bakom vilket gör att spararen är så garanterad som det går. Då företaget omsätter flera miljarder årligen runtom i Europa och i Sverige driver de företag som Vivus och Onea. Båda dessa företag är väldigt stora inom snabblån.

Gränsen på 50 000 kr är en regel som kommer från finansinspektionen där 4Spar självklart är registrerat.  Även om det minskar möjligheten att få en extra avkastning på pengarna så ger det fortfarande en summa på 5000 kr varje år. En matematisk person kan snabbt räkna ut att det skulle krävas ett betydligt större kapital för att få samma avkastning på en bank.

Slutsatsen vi kommer till för den bästa räntan

Den bästa räntan är inte enkel att hitta och vi på bästasparkontot.com gör allt för att du som besökare ska få relevant information om vart du hittar den bästa räntan.

4Spar är det bästa alternativet vi har hittat än så länge men Akelius Spar är en klar tvåa och även där finns det ett stort multinationellt företag bakom som garanterar pengarna. Känner man sig mer bekväm med Akelius spar så är det ett bra alternativ.

Vi kommer uppdatera den här guiden med ny information om vi hittar en bättre ränta hos något annat finansinstitut.

 

Informationen i texten är uppdaterad:
2017-04-02