Akelius

akelius datorBesök Akelius

 

Akelius Spar har under 30 år haft sparkonton för att finansiera sin verksamhet och hittills aldrig missat en utbetalning. De har till och med som motto att alltid hålla deras löften vilket de under 30 år har bevisat.

 

Akelius Spar har en högsta ränta på 3,5 % på konton låsta under 3 år och ett vanligt sparkonto med 1,2 % ränta men omfattas inte av insättningsgarantin.

 

Fördelar med Akelius

Akelius största fördel är den relativt höga räntan och dessutom har du ett stort fastighetsbolag som haft sparkonton i över 30 år och aldrig missat en utbetalning

Akelius Spar erbjuder dessa olika sparkonton:

  • Räntekonto 1,2 %
  • Fasträntekonto 3 år 3,5 %

 

Även om du bara vill ha ett vanligt sparkonto utan att låsa pengarna så har Akelius en väldigt förmånlig ränta jämfört med alla andra sparkonton hos vanliga banker.

 

Nackdelar med Akelius

Nackdelen som de flesta märker är att de inte erbjuder något sparkonto på en mellannivå utan det är antingen obundet eller så binder man pengarna under 3 år. Det finns inget mellanting.

Utöver detta så omfattas inte heller Akelius av insättningsgarantin och du som kund hos Akelius får max ha 50 000 kr på deras konton.